КК НОВИ БЕОГРАД 7

Кошаркашки клуб ''Нови Београд 7'', бави се спортском едукацијом на највишем професионалном нивоу. Клуб учествује на такмичењима Кошаркашког савеза Србије са мушким и женским селекцијама млађих категорија.

Историјат

Спортски кошаркашки клуб ''Нови Београд 7'' је основан на Видовдан 28. јуна .2006. године.

Његови оснивачи су група ентузијаста и заљубљеника у спорт и нови град - НОВИ БЕОГРАД.

У називу Клуба, број седам означава блок број 7, односно територију Павиљонаца (назив Клуба би могао и бити Нови Београд - Павиљонац). Први урбани темељи Новог Београда су Павиљони, зграде изграђене у освиту будећег града, односно корени Новог Београда.

После више година (што практичног искуства, рада, посматрања и учествовања у манифестацијама, као и жељом за нечим бољим и квалитетнијим), појавила се потреба за оснивањем спортског клуба, који ће својим радом допринети бољем разумевању интегралности дечијег развоја.

Будимо спортски (кошаркашки) опредељени,

учинимо да НАША ДЕЦА буду здрава,

весела, срећна, радосна и

играјмо се заједно!!!

Циљеви и задаци

Основни циљеви и задаци клуба су омасовљавање, ширење, популаризација,спорта (кошарке) кроз дечију игру.

Такође, један од примарних циљева је здрав, био-психо-социјални раст и развој деце и омладине, развој другарства и међуљудских односа, путем спортских тренинга и манифестација (такмичења, утакмица, кампова...).

Детињство представља телесно најактивнију етапу људског развоја. Деца воле да се играју и суделују у физичким активностима и спортовима, а нарочито воле да се такмиче.

Тренери, родитељи, кошаркашки радници и сви они који воле децу и кошарку стално су у потрази за најбољим програмима тренинга како би повећали дечији спортски потенцијал. Тренери често постају узори, а деца сањају да досегну успехе Мајкла Џордана, Александра Ђорђевића, Владе Дивца...

Међутим, велика је грешка подвргнути децу програмима тренинга намењеним одраслим особама.

Деца су јединствена на сваком ступњу свог развоја, са различитим телесним способностима на сваком ступњу одрастања. Осим психичких и телесних промена до којих долази током развоја, појављују се и кључне трансформације у понашању. Врло је важно за све оне који раде са децом да буду одлично информисани како о свим телесним, емоционалним и когнитивним променама кроз које деца пролазе током развојних ступњева, тако и са структуром тренинга која најбоље одговара сваком ступњу.

План и програм рада сачињен је на основу искустава већег броја врхунских спортских стручњака, специјалиста за рад са децом.

Различити програми рада, прилагођени су узрасту деце, њиховом тренутном знању и физичким способностима. Наш циљ и задаци су да, досадашња моторичка знања деце подигнемо на виши ниво, али и да им дамо нова знања која ће их начинити бољим спортистима. Сви чланови клуба ће бити подвргнути моторичком, техничком и тактичком програму рада, зависно од ступња њиховог развоја.

Плански задаци су обука и усавршавање моторичких способности, техничко-тактичких елемената и психолошки развој личности.